Donzen dekbed 240×220 kopen, dit zijn de opties

Een groot dekbed dat slaapt het allerlekkerst. Heb jij een breed matras? Dan is het belangrijk om ook een breed dekbed te kiezen. Een lits-jumeaux variant is daarbij de meest gangbare bij matrassen vanaf 140 breed. Deze grote dekbedden heb je natuurlijk ook in een donzen dekbed 240×220. Ken jij alle voordelen al van een donzen dekbed? Slaap jij bijvoorbeeld graag onder een licht dekbed? Dan zou een donzen dekbed zomaar wat voor je kunnen zijn. 

Is er ook 4 seizoenen donzen dekbed 240×220 te krijgen in dons?

Voor diegene die niet op de hoogte zijn van een 4 seizoenen dekbed. Dit is een dekbed dat bestaat uit 2 onderdelen. Er is een zomerse variant. Deze is heerlijk om onder te liggen met hoge temperaturen. Het zorgt ervoor dat het overtollige warmte het dekbed verlaat. Er is ook een onderdeel voor de lente en de herfst. Deze is een stukje dikker en warmer. Als je beide onderdelen op elkaar doet en vast maakt. Meestal door middel van knoopjes heb je een heerlijk warm dekbed voor de koude wintermaanden. Een geniaal ontwerp. Zo ben je het hele jaar verzekerd van het meest optimale dekbed. 

Terug naar de vraag. Ja het 4 seizoenen dekbed is ook te verkrijgen in een dons variant. Ook in verschillende afmetingen. Zowel in een 1-persoons variant als in de grotere maten. Dus ook het donzen dekbed 240×220. Voor veel mensen zal dit de meest ideale keuze zijn in combinatie met de 4-seizoenen variant.  

Wat voor dons zit er in een dekbed?

Het dons dat je terug kan vinden in een dekbed zijn voornamelijk afkomstig van eenden of ganzen. Veel meer keuze is er eigenlijk niet. Op het etiket zal meestal staan wat voor dons er precies in zit. Staat er niet specifiek een soort vermeld. Dan is het eigenlijk altijd eendendons. Het verschil tussen ganzen en eenden? Het dons van een eend is goedkoper. Dit komt doordat het dons van een gans wat pluiziger is waardoor het iets beter werkzaam is als dat van een eend. Staat er op het etiket ganzendons? Dan kan het dat er alsnog een klein percentage dons van een eend in zit. Dit is wettelijk vastgelegd en loopt op tot maximaal 30%. 

Meestal wordt het donzen dekbed 240×220 gevuld met veren. Staat er bijvoorbeeld op het etiket dat 60% dons is? Dan zal het overige percentage gevuld zijn met veren. Veren zijn aan het uiteinde een stuk scherper dan dons. Hoe meer veren je in het dekbed hebt, hoe meer scherpe stukjes je kan voelen. Daarnaast zijn veren een stukje zwaarder. Afhankelijk van wat jouw voorkeur is moet je hier dus goed op letten. Je wil natuurlijk na aanschaf wel erg lekker kunnen slapen. Een donzen dekbed 240×220 is daarom altijd een goed idee. Je ligt comfortabel onder een groot maar licht dekbed. Dat is een van de grote voordelen van donzen vulling. Daarnaast is hij ook nog erg onderhoudsvrij. Regelmatig opschudden en jij hebt jaren plezier ervan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *