In welke ruimtes kan ik een betonvloer leggen?

Een betonvloer wordt al veel toegepast in bedrijfspanden. Dat ziet er robuust en modern uit en geeft een stoere uitstraling aan de vloer. Daarnaast heeft de vloer een aantal eigenschappen die de vloer populair maken zoals het feit dat er geen naden zijn en dat stof en vuil worden afgestoten. Steeds meer particulieren kiezen voor de strakke, industriële en tijdloze uitstraling van de vloeren. Een vloer van beton is perfect te combineren met allerlei verschillende interieurstijlen, van klassiek tot modern. Ook voor buitenshuis is beton een praktische oplossing. In dit artikel vertellen we je alles over een vloer van beton voor in en om het huis. We laten je zien welke ruimtes geschikt zijn en wat de voordelen ervan zijn.

Vloer in de woonkamer

Een betonvloer is een ideale huiselijke sfeermaker in de woonkamer. In een kamer waar veel wordt geleefd is een vloer die weinig onderhoud vraagt en vuilafstotend is, ideaal. Je kunt de kleur van de vloer heel goed afstemmen op je interieur omdat de vloer in bijna alle kleuren te leggen is. Daarmee kun je een hele warme uitstraling creëren en dat kun je met een mooi kleed nog benadrukken. De tijd dat beton alleen op industriële vloeren te vinden was, is echt voorbij. Met beton haal je een vloer in huis waar je jarenlang plezier van hebt, zonder dat je er veel omkijken naar hebt.

Betonvloer in de keuken

Na de woonkamer is de keuken de ruimte waar het meest geleefd wordt en in de keuken bevindt zich meteen ook de vloer die het meestal het zwaarst te verduren krijgt. Glazen melk die omvallen, eten dat op de grond valt. Op een keukenvloer komt van alles terecht en wordt er als je er de eettafel hebt staan ook veel met stoelen geschoven. Een vloer van beton kan dat allemaal prima aan. De vloer is hard en kan tegen een stootje en is goed schoon te houden.

Vloer in de badkamer

Een betonvloer in de badkamer is wat minder handig, omdat beton het niet zo goed doet in vochtige ruimtes. Wat daar wel mogelijk is, is een kunststof gietvloer die goed tegen vocht kan. En als je wilt kun je de wanden of je inloopdouche daarmee een betonlook geven.

Vloer in de slaapkamer

Je zou het misschien niet denk, toch is het mogelijk en fijn, een betonvloer in de slaapkamer. De vloer geeft de kamer een warme uitstraling en voelt comfortabel aan. Zeker als je kiest voor vloerverwarming wordt je slaapkamer letterlijk en figuurlijk een warme kamer. Beton geeft je kamer met zijn grijstinten een heerlijk ‘kom maar lekker tot rust’-gevoel. Je zult slapen als een roosje.

Betonvloer om het huis

Niet alleen in het huis en de garage is een betonvloer een fijne vloer, je kunt een vloer van beton ook buiten laten leggen. Bijvoorbeeld op de oprit of op je terras. Met een vloer zonder voegen heb je nooit meer last van mos of onkruid. Beton is kan ook tegen hele koude temperaturen en zal ook in de winter het prima doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *