Tips bij Hoekbank kiezen

Op een bank breng je heel wat tijd door. Mocht je vroeger alleen op de bank zitten. Tegenwoordig heeft bijna elke bank ook de mogelijkheid om op te liggen met een voetensteun. Met een hoekbank kun je een bank maken zoals je dat zelf prettig vindt. Je kunt een liggedeelte maken en een zitgedeelte. Of de verschillende elementen zo kiezen dat je van de hele bank een ligbank kunt maken. Het idee achter een hoekbank is dat je zelf kunt bepalen hoe je de bank vorm geeft. Alle losse elementen zijn te verbinden en daarmee maak je je eigen model. Nog nooit was het uitzoeken van een bank zo’n feest.

Bepaal de grootte van de hoekbank

Als je de hoekbank gaat samenstellen is het slim om eerst de grootte van de bank te bepalen. Hoeveel ruimte je beschikbaar hebt in de kamer is daarbij bepalend. Je kunt een bank die tegen de muur staat zo breed als de muur maken. Dat is handig als je een groot gezin hebt. Is dat niet nodig, kijk dan met hoeveel personen je op de bank wilt kunnen zitten. Vraag je ook af of je alleen een bank wilt neerzetten of dat je ook niet iets met fauteuils wilt doen. Daarvoor kun je ook een paar losse bank elementen kiezen.

Kies de hoekbank onderdelen

Als je weet hoeveel plek je hebt voor de hoekbank dan kun je de elementen gaan kiezen. Kies om te beginnen de basis bank. Bijvoorbeeld 2 hoekelementen met een tussenstuk. Dan kun je kiezen welke elementen je aan beide zijden wilt hebben. Hou je van symmetrisch kies dan 2 dezelfde elementen. Hoeft dat niet dan kun je ook kiezen voor een liggedeelte aan de ene kant en een zitgedeelte met leuningen aan de andere kant. Je hoeft niet op te letten aan welke kant je welk element wilt, want ze passen aan beide kanten.

Ontdek de stijl die je wilt

Ontdek welke stijl je mooi vindt voor het hoekbank model dat je hebt uitgekozen. Je kunt verschillende stijlen kiezen. Of je nu een strak interieur hebt en een design bank erbij wilt plaatsen of dat je een klassiek model kiest met dikke kussens om in weg te zakken. Ook hier kun je zelf kiezen wat je het mooiste vindt. Kijk ook welk model het prettigste zit en ligt. Dat is voor iedereen persoonlijk. Sommige mensen vinden een bank met een hoge rugleuning fijn, anderen kiezen liever voor een lage rugleuning.

Kies de stof en kleur van de hoekbank

Als je bepaald hebt uit welke elementen de hoekbank moet bestaan kun je gaan kijken naar het materiaal van de bekleding. Leer is een mooie keuze die goed schoon te houden is weinig onderhoud vraagt. Stof voelt prettig aan en is in allerlei kleuren en designs te bestellen. Als je wilt kun je verschillende kleuren en materialen combineren voor een fleurig geheel. Ons advies is om niet te veel verschillende elementen te kiezen omdat het dan een bonte kermis wordt in je woonkamer. Daar moet je van houden. De meeste mensen houden van rust in de woonkamer. Bekijk ook eens de elementenbanken van De Ruijtermeubel. Met een elementenbank kun je haast iedere gewenste opstelling vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *