Schuifdeurkasten bieden veel voordelen met het oog op ruimtebesparing

Waarom kiezen voor een schuifdeurkast?

Op zoek naar een kledingkast? Of opbergruimte, waarbij weinig ruimte verloren gaat? Een schuifdeurkast biedt de ideale oplossing. Schuifdeurkasten bieden veel voordelen en dit artikel gaat hier dieper op in.

Uitvoeringen en toepassingen van een schuifdeurkast

Schuifdeurkasten beschikken over diverse designs. Er is keuze uit verschillende materialen, zoals glas, hout en MDF. Deze materialen worden vaak gecombineerd. Denk hierbij aan de combinatie van spiegels en een houten paneel. Slaapkamers maken veel gebruik van schuifdeurkasten en spiegels.

De grote variatie in het aanbod, zorgen ervoor dat ieder interieur kan profiteren van een schuifdeurkast. Heb je een industrieel interieur? Dan is een donkere kast een hele goede optie om te overwegen. Ook kunnen horizontale vlakken in diverse kleuren worden toegevoegd, zodat je meer diepte en een eventueel speels effect creëert.

Voordelen van een schuifdeurkast op een rij:

✓ Bespaar ruimte
Een traditionele kast neemt vaak veel ruimte in beslag. Schuifdeurkasten hebben dit probleem niet en zijn gemaakt om minder ruimte in te nemen. Als de kast geopend wordt schuiven de deuren opzij en niet naar voren. Dit zorgt voor een aanzienlijk ruimtebesparend effect.

✓ Bepaal de indeling van je schuifdeurkast
Vaak kun je de indeling van een schuifdeurkast naar wens in laten delen. Van tevoren is het goed om te weten waar je de kast voor wilt gaan gebruiken. Op deze manier ontstaat een geheel persoonlijke kast die voldoet aan al je wensen. Een kast die gebruikt gaat worden voor het opbergen van spullen is gebaat bij het hebben van veel planken. Kledingkasten maken dikwijls gebruik van zowel planken als een hanggedeelte. Kijk hierbij naar het soort en aantal kledingstukken. Overhemden worden uiteraard het liefst opgehangen, zodat eventuele kreukvorming wordt voorkomen. Spijkerbroeken en truien worden regelmatig opgeborgen bij het leggedeelte van een kast.

✓ Spiegels en een ruimtelijk effect
Schuifdeurkasten zorgen voor het besparen van ruimte, en door een spiegel toe te voegen, realiseer je een extra ruimtelijk effect. Spiegels laten een ruimte veelal groter lijken. De spiegels kunnen over de gehele kast worden geplaatst om nog meer ruimtelijkheid te doen ontstaan. Kleine kamers kunnen hier veel voordeel uit halen.

✓ Tijdloosheid
Schuifdeurkasten weten hun plek te vinden in iedere woning. Zowel een klassieke als een moderne schuifdeurkast behoort tot een van de vele mogelijkheden. Schuifdeurkasten zijn een oplossing voor een langere tijd mede door hun uiterlijk en solide constructie.

✓ Duurzame schuifdeurkasten
Schuifdeurkasten waarbij gebruik is gemaakt van kwalitatief goede materialen, leveren meer voordelen op. Het systeem van rails inclusief schokdempers, zorgen ervoor dat eventuele schokken beperkt worden. Dit zorgt ervoor dat je veel langer van je schuifdeurkast kunt profiteren.

Bron: Aannemersspot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *