De voordelen van een Easee laadpaal

Laadpalen zijn in verschillende varianten en uiteenlopende prijsklassen te koop en daar kom je ook snel genoeg achter als je op zoek gaat naar een laadpaal voor op je eigen terrein. De prijs van een laadpaal is niet afhankelijk van het type en het merk, maar ook van de kwaliteit en welke functionaliteiten die heeft. Er zijn ook verschillende topmerken, die zich specialiseren in het maken van hoogkwalitatieve laadpalen. Daaronder het merk Easee, maar wat zijn de voordelen van een Easee laadpaal?

Een Easee laadpaal is de meest complete oplossing

Wanneer je kiest voor een Easee laadpaal, dan kies je ook voor de meest complete oplossing die op moment in de markt verkrijgbaar is. De laadpaal wordt geleverd met alle nodige bevestigingsmaterialen en een uitgebreide handleiding, zodat je ook direct aan de slag kan gaan zodra het pakket bij je thuis is afgeleverd. Het is ook een laadpaal waarvan de installatie relatief simpel is en dat is ook weer mede te danken aan de handige hulpmiddelen die bij de laadpaal worden meegeleverd. Het is dan ook niet zo vreemd dat iedereen enthousiast over het merk. 

Stappenplan voor het installeren van een Easee laadpaal

  1. De eerste stap is om met de meegeleverde tang de front cover te verwijderen.
  2. Schuif de connector naar voren om ‘m uit de houder te halen.
  3. Schroef de achterplaat op een oppervlak dat groter is dan de achterplaat van de Easee laadpaal. Gebruik hiervoor de meegeleverde montagematerialen.

Elektriciteit aansluiten

Het moeilijkste van de installatie is de aansluiting op de meterkast. Dit moet zorgvuldig gebeuren, zodat je kortsluiting en uiteindelijk brand voorkomt. Voor een Easee laadpaal heb je ook een driefasige aansluiting nodig. Als je die nog niet hebt, zul je eerst contact moeten opnemen met de netbeheerder om de aansluiting te veranderen. Dit kost ongeveer € 300,-. Het is ook belangrijk om te weten dat de wachttijden op dit moment enkele weken tot maanden zijn. En de laatste tip die we je willen geven is om toch voor een professionele installatie te kiezen, zodat je ook zeker weet dat de Easee laadpaal correct wordt aangesloten.

Aansluiten van elektriciteitsdraden

Heb je al een driefasige aansluiting en heb je verstand van elektriciteit? Dan kun je de vijf aders van de kabel aansluiten. Volg hiervoor de instructies in de Easee laadpaal handleiding en zorg ervoor dat de stroom is uitgeschakeld als je met de installatie begint. Het voordeel van de oplossing is dat je de kabel zowel aan de boven- als zij- en onderkant van de achterwand kunt bevestigen. Op die manier heb je meerdere mogelijkheden om de elektriciteitsdraad aan te sluiten. Voor de openingen die je niet gebruikt worden afdekplaatjes meegeleverd waarmee je de openingen kunt afdekken. Hiermee voorkom je dat er vocht bij kan komen.

Easee laadpaal maakt het easy

Als je erin bent geslaagd om de Easee laadpaal te installeren, kun je beginnen met het laden van je elektrische auto. Uiteraard doe je dat als je alle stappen hebt gevolgd en zowel de connector als de cover weer hebt teruggeplaatst. Voor de volledige werking heb je ook de app nodig, die je in de Play Store of de App Store kunt downloaden. Met de app kun je de configuratie afronden en ben je er helemaal klaar voor om op je eigen terrein je EV op te laden. Kijk bij interesse in laadpalen ook eens naar het merk Ratio Electric.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *