Geniet nog meer van je tuin met een pergola

We hebben de warmste jaarwisseling ooit achter de rug. Het is dat het regende, anders had je heerlijk buiten kunnen zitten. Met een pergola kun je het hele jaar door buiten zitten onder een afdak, goed beschermd tegen regen en wind. Wil jij binnenkort ook nog meer gaan genieten van je tuin? Dan is een overkapping de ideale oplossing voor je. We hebben er een artikel over geschreven. Omdat we graag met je willen delen wat het je kan brengen en hoe het een aanvulling is op je tuin. Zodat je het hele jaar door van het buitenleven kunt genieten. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Geef je tuin de sfeer van een Mediterraan terrasje

Met een pergola in de tuin geef je je tuin de sfeer van een uitnodigend Mediterraan terrasje. Of je nu graag in Griekenland komt, of in Spanje, Italië of Portugal. Je kunt dit gevoel gewoon een Nederland creëren. Met een overkapping ben je vanaf nu thuis op vakantie. Hoe heerlijk is dat. Nestel jezelf onder een afdak met een boekje en een glas wijn en geniet. Of nodig je vrienden uit voor een heerlijk diner met lekkere hapjes. Je hele tuin krijgt een facelift als je investeert in een afdekking over je terras.

Verleng je buitenleven met een pergola

Met een pergola verleng je de tijd dat je lekker buiten kunt zitten. Je zit meer beschut en kunt zelf kiezen welke dak afdekking je gebruikt. Van oorsprong wordt er vaak gekozen voor een natuurlijke bedekking van de stellage. Met klimplanten heb je zo een natuurlijke afdekking waardoor je minder last hebt van wind en regen. Door de overkapping blijft het behaaglijk en zit je droog als het regent. Met een terrasheater maak je het helemaal fijn om buiten te zitten, ook als de temperatuur daalt.

Vermeerder de waarde van je huis

Als je een pergola slim laat maken dan kan het een waardevermeerdering voor je huis opleveren. Doordat je extra leefruimte creëert in je tuin en daarmee ook je tuin een opknapbeurt geeft bouw je aan de waarde van je huis. Daarbij is het makkelijker om een huis te verkopen dat in een goede staat verkeert en waarbij de tuin netjes onderhouden is. Dus de investering die je doet helpt om de waarde van je huis te behouden.

Benut je tuin optimaal met een pergola

Je tuin is de plek waar je niet alleen mooie planten plaatst. Het is ook de plek waar je, als het lekker weer is, buiten leeft. In Nederland worden de zomers steeds warmer en daarmee kan het buiten erg warm worden als je geen overkapping hebt om in de schaduw te zitten. Met een pergola creëer je eigen schaduwplek en een plek waar je beschut kunt zitten. Zo kun je op elk moment en ook als het warm is genieten van je tuin en het buitenleven. Je kunt op verschillende plekken schaduw maken en van je tuin een extra buitenkamer maken zonder dat je een hele veranda gaat aanbouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *