Hoofdkussens; vormen, diktes en materiaalsoorten

Wil je je verdiepen in hoofdkussens, om zo de strijd aan te gaan met slaapproblemen, hoofdpijn en een stijve nek na een slechte nachtrust? Dan ben je hier op de juiste plek. Een van de prioriteiten om elke nacht probleemloos naar dromenland af te kunnen reizen, is een hoofdkussen van topkwaliteit. Maar wat zijn nu eigenlijk hoofdkussens van topkwaliteit? Waar moet je dan precies op letten? We vertellen je hier meer over vormen, diktes en materiaalsoorten. 

Welke vorm is het beste voor hoofdkussens?

Misschien heb je al veel kussens uitgeprobeerd, maar heb je jouw ideale kussen nog niet gevonden. Het ene hoofdkussen is bijvoorbeeld te hard, terwijl het andere juist weer te zacht is. Er zijn ook speciale voorgevormde hoofdkussens, met bijvoorbeeld een verdikking voor de holte van de nek. Voor veel mensen blijkt ook dat echter niet de oplossing te zijn. Omdat je tijdens je slaap vele keren van positie verandert, zijn dit soort kussens te weinig flexibel. Het is de kunst om een kussen te vinden, dat zich perfect aan jou aanpast. Een kussen waar jij je aan moet aanpassen, is nooit een goed kussen! 

Wat is beter: een dik of dun kussen?

Op deze vraag bestaat geen duidelijk antwoord. Niet vreemd, want ieder mens is anders en ook de wensen voor hoofdkussens waar men lekker op kan slapen, kunnen dan ook sterk uiteenlopen. Rugslapers zweren doorgaans bij wat dikkere hoofdkussens. Daartegen, vinden mensen die liever op hun buik slapen een dik kussen logischerwijs juist helemaal niet fijn. Ook kunnen je wensen met de tijd veranderen. Zou het niet ideaal zijn om een hoofdkussen te vinden, waarvan je de dikte zelf zou kunnen aanpassen?! 

Hoofdkussens en materiaalsoorten
Voor het vervaardigen van hoofdkussens kunnen allerlei materiaalsoorten gebruikt worden. Denk onder meer aan dons, wol, latex en polyester, maar ook schuimvullingen. Het is belangrijk om de eigenschappen van deze materialen onder de loep te nemen. Zo moet een kussen steun bieden en niet te hard of te zacht zijn. Daarnaast is het ook belangrijk dat het luchtdoorlatend en vochtregulerend is. Een kussen mag nooit koud of juist heel broeierig aanvoelen. Er zijn vandaag de dag speciale schuimvullingen voor hoofdkussens, die perfect aan al deze criteria voldoen. We hebben het hier over de zogeheten Magic Pillows. Wie ze eenmaal ontdekt heeft, kan beamen dat deze hoofdkussens wonderen doen voor je nachtrust! 

Wondere wereld van kussens!

Heb je eindelijk eens een keer geslapen op een Magic Pillow met een hoogwaardige schuimvulling, die zich perfect aan jou aanpast? Dan wil je niets anders meer. Bij de ontwikkeling van deze kussens is aan alle details gedacht, waaronder ook aan een bijpassende tijk. Deze is elastisch en geeft daardoor altijd goed mee met de vorm van het kussen. Kenmerkend aan deze hoofdkussens is ook dat ze wat zwaarder aanvoelen, maar als je je hoofd erop te rusten legt, voelen ze aan als een wolk! Gebruik die oude kussens maar voor een ouderwets kussengevecht, want die heb je niet meer nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *