Welke plinten moet ik kopen?

Als je van een netjes afgewerkte vloer in huis verzekerd wilt zijn, kies dan voor de juiste plinten voor een stijlvolle uitstraling en een strakke look. Plinten koop je namelijk niet zomaar, aangezien er meerdere zaken zijn die hierbij komen kijken. Lees de onderstaande tekst goed door als je wilt weten welke plinten je moet kopen en wat de belangrijke zaken zijn waar je aan gaat moeten denken.

Kies de juiste plinten

Je kunt een plint vrijwel overal plaatsen, maar de meeste mensen plaatsen ze in de slaapkamer, de woonkamer, de badkamer, maar ook de kelder of de garage. Plaats je de plint in een ruimte waarbij het vochtgehalte hoog is zoals de badkamer of het toilet, dan is het cruciaal om vochtbestendige plinten te kopen. Als je plinten wilt kopen, kies dan de juiste soort plint, de juiste dikte en de hoogte van de plint en de juiste kleur van de plint.

Ruim aanbod aan soorten modellen

Je kunt uit een ruim aanbod aan soorten modellen kiezen, waarbij elke soort plint een ander prijskaartje heeft. Ook de kenmerken en de eigenschappen variëren enorm afhankelijk van welke soort plint je koopt en bij welke leverancier je langsgaat voor de aanschaf. Er zijn kraalplinten, gladde plinten, luxe pinten, waalplinten, sierplinten, plakplinten, muurplinten, overzetplinten en zelfs modellen die geschikt zijn voor monumentale panden. Kies de juiste soort plinten voor je situatie door te letten op zaken zoals je wensen, je woningstijl en je budget.

Bepaal de hoogte en de dikte van de plint

Je gaat zowel de hoogte als de dikte van de plinten moeten bepalen zodat je er zeker van bent dat het geheel netjes afgewerkt wordt. De meeste huishoudens kiezen voor een plint met een hoogte van 9 tot 12 centimeter. Hoe hoog de plint precies gaat moeten zijn, hangt af van de hoogte van het plafond. Hier komt nog bij dat de dikte van de plint de uitstraling van de vloer bepaalt. 

Kies de kleur van de plint

Na het bepalen van de soort plinten, de hoogte van de plint en de dikte ga je ook een geschikte kleur moeten selecteren. Hierbij kan je kiezen uit een ruim aanbod aan kleuren soorten waar je je eigen unieke kleurencombinaties mee kunt creëren, maar je kunt ook kiezen om de plint te schilderen in dezelfde kleur als de muur. Je kunt ook een plint kopen met een matte effect of juist met een hoogglans afwerking. Hierdoor kan je de ideale plint vinden voor elke soort interieurstijl.

Schakel deskundig hulp in

Het kiezen van de ideale plint is niet voor iedereen even makkelijk. Het aanbod aan verschillende soorten, kleuren en maten is zo ruim dat je soms de bomen even niet door het bos heen kunt zien. In dit geval is het slim om eerst deskundig advies op te vragen bij een professional met ervaring. Op deze manier weet je namelijk zeker dat je de juiste keuze maakt zonder dat je onnodig geld uitgeeft aan de verkeerde plinten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *