Zwart deurbeslag Haxo

Milieubewust handelen opent deuren

En dat zijn deuren – en andere onderdelen – die zijn samengesteld met oog op de natuur en duurzaamheid. De droom van iedereen die oog heeft voor zijn of haar omgeving!

Het klinkt simpel maar in werkelijkheid moet er wel een boel gebeuren eer jij je optrekje met recht milieubewust mag noemen. Althans, als je er niet van meet af aan mee bent begonnen. Want sommige aannemers gebruiken alleen de meest duurzame middelen om een huis mee te bouwen en doen dat, zoals de wet voorschrijft, gasloos. Dat wil zeggen dat elektriciteit de voornaamste energiebron is, zodat we fossiele brandstoffen niet uit hoeven te putten. En ook nog eens het milieu kunnen sparen.

Kunststof

Vreemd genoeg gaan we het hebben over dit materiaal. Dat staat nou niet direct te boek als iets waar Moeder natuur blij van wordt. Nee, dat klopt. Maar duurzame en isolerende onderdelen zoals kozijnen, vensterbanken, deuren en wandpanelen kunnen allemaal met zorg worden samengesteld. Je hebt keuze uit allerlei verschillende patronen, texturen en kleuren. Je moet er wel nog zelf zwart deurbeslag bij bestellen – of in een andere tint, uiteraard. De beste deurprofielen worden op een milieuvriendelijke manier samengesteld en zijn een lang leven beschoren.

Isolatie

Zoals gezegd hebben kunststof onderdelen een isolerende werking. Zowel op het gebied van temperatuur als geluid, bedoelen we dan. Heb het dus heerlijk behaaglijk in huis, het hele jaar door en aak je gene zorgen om het geluid dat de buren produceren. Of jijzelf dus!

Als nieuw

Langzaam maar zeker bouwen we toe naar de circulaire economie. Dat wil zeggen dat we nog wel nieuwe producten produceren, maar het liefste liggen afgedankte spullen en materialen daaraan ten grondslag. Op die manier wordt er uiteindelijk geen aanspraak meer gedaan op fossiele brandstoffen, wat weer heel goed is voor het milieu. Werk hieraan mee door jouw woning te voorzien van onderdelen zoals deuren en kozijnen die heel gemakkelijk gerecycled kunnen worden. Op die manier staat jouw woning na een aantal jaren aan het begin van iets nieuws, zonder het milieu te belasten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *